Massagetechnieken

Sport Klassieke massage

Deze massage wordt in de richting van het hart gegeven en heeft vooral invloed op de doorbloeding van je huid, spieren, bindweefsel, gewrichten en lymfevatenstelsel. Je stofwisseling wordt verbeterd doordat voedingsstoffen beter opgenomen worden en afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd. Je voelt waar spanning/ontspanning is. Je kan bij deze massage denken aan bijvoorbeeld nek en schouderklachten, spierpijn en ook stress gerelateerde klachten.Energetische massage

energetische2Dit is een zachtere vorm van massage, die wordt gegeven in de richting van de aarde in plaats van richting ons hart. Dus van het hoofd in de richting van de voeten. 
Natuurlijk wordt ook bij deze massage de doorbloeding verbeterd en de stofwisseling bevorderd etc. maar deze massage is vooral gericht op onze energie huishouding. Als energie stroomt, voelen we ons vitaal. Blokkades kunnen klachten geven. Deze massage kan gegeven worden bij bijvoorbeeld stress gerelateerde klachten zoals: migraine, slapeloosheid, piekeren, burnout.

voetreflexVoetreflexzonemassage

Een voetreflexzonemassage kan gegeven worden om een totaalbeeld te krijgen. Een voetreflexzone massage kan soms meer duidelijkheid geven bij meerdere klachten. Of juist als een bepaald deel van het lichaam niet gemasseerd mag worden wegens een contra indicatie, kunnen onze voeten vaak wel behandeld worden. 
Ons lichaam is in totaliteit weerspiegeld in onze voeten.
Een voetreflexzonemassage neemt per voet ongeveer een half uur in beslag.Bindweefsel massage

Dit is een stevige massagevorm vanuit de fysiotherapie. Een bindweefsel massage heeft een reflectorische invloed op ons lichaam. Huidgebieden, spieren en organen staan via zenuwen in contact met elkaar. Een heel bekend voorbeeld hierin is, hartproblemen en last van je linkerarm. Met deze massage wordt via de huid dus ook een bepaalde spiergroep geraakt en het bijbehorende orgaan in ons lichaam. Het kan een globale indruk geven over waar disbalans is. Herinneringen worden in ons bindweefsel opgeslagen. Ofwel wat speelt er onderhuids. Hoe zit je in je vel?

Triggerpoint massage

Het woord zegt het al, ik ga op zoek naar triggerpoints. Een triggerpoint is een kleine verkramping in een spier die aanvoelt als een pijnlijke verharding. Deze verkrampingen spelen vaak een belangrijke rol bij talloze lichamelijke ongemakken. Bij triggerpoint massage worden deze ‘spierknopen’ opgezocht en gemasseerd.

Chakra massage

Hier gaat het om de energetische massage en het voelen in de chakra’s. Onder de energetische massage wordt als het ware gefocust op de hoofdchakra’s. In ons lichaam hebben we een aantal hoofdchakra’s, ook wel wielen van licht genoemd. Ze lopen ongeveer van onze stuit naar tot boven onze kruin. Elke chakra heeft zijn eigen kleur, betekenis en recht.
Wat leeft er in dit gebied? Wat wordt hier gevoeld? De energetische massage biedt in deze de ontspanning en rust om hierin te kunnen voelen.

Holistic Pulsing

holoisticHolistic Pulsing wordt ook wel de zachte kracht genoemd. 
Gekleed op de massagetafel word je lichaam door middel van pulsen in beweging gebracht. Dit lijkt op zacht wiegen en kan een diepe ontspanning en rust geven. Het werkt met en op het water van ons lichaam. Ieder lichaam heeft zijn eigen ritme waarin het lichaam moeiteloos meebeweegt. Dit ritme zoek ik op. Het hele lichaam kan mee bewegen, heel subtiel maar soms ook met grotere bewegingen. Blokkades kunnen hierdoor duidelijker worden. Het is als het ware een dans voor twee. In diepe rust, als we stil zijn, kan ruimte ontstaan. Ruimte om te voelen wat er is.

Focussen

In een focussessie wordt niet gemasseerd. Via een soort reis door je lichaam wordt je in ontspanning gebracht. Hierna wordt er gefocust op wat op dat moment om aandacht vraagt. Deze sessies zijn bedoeld om meer duidelijkheid te krijgen voor jezelf. Wat maakt nu dat ik zo’n last hier heb of me zo gestrest voel. Eigenlijk kan je zeggen dat de “wirwar” in je hoofd bij deze sessies een beetje uit elkaar wordt gehaald.

Kruidenstempel massage

Bij deze massage wordt met warm gestoomde kruidenstempels gewerkt. Deze massage komt uit Thailand en is aangepast aan onze Westerse behoeften. De kruidenstempels bevatten een negental kruiden en hebben een reinigende werking op ons lichaam. Deze massage kan diep ontspannend werken en kan verlichting geven bij: spierpijn, reumatische klachten en fibromialgi. kruiden-hotstoneBovendien werken de stempels ook op onze luchtwegen, hierbij valt te denken aan verlichting bij verkoudheid en aanverwante klachten.

Hot stone massage

Een massage met hete basalt stenen. Dit is vulkanisch gesteente. Door de grote dichtheid van de steen en het hoge ijzergehalte, houdt het gesteente zijn warmte lang vast. Zodoende zijn deze stenen dus erg geschikt voor deze vorm van massage. De warmte dringt diep in de huid en het spierweefsel, ongeveer 3 tot 4 cm. Door langzaam te masseren kan de steen zijn werk goed doen.
Deze massage kan voor een diepe ontspanning zorgen en pijn verminderend werken.

Buiten de hierboven beschreven massages en technieken maak ik tijdens mijn behandelingen ook vaak gebruik van:
Meditatie

Bij veel van mijn behandelingen zult u merken dat ik ook gebruik maak van meditatietechnieken. Dit om u in diep contact met uzelf te brengen.

Massage en meridianen

Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, “ki”  door het lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd. In de meridianen kan het stromen van de energie geblokkeerd raken, of ergens anders naar toe vloeien. Om deze onderbrekingen en daarmee eventuele klachten op emotioneel en fysiek gebied op te heffen worden specifieke punten, acu punten op de meridianen gestimuleerd.

Lomi Lomi

Lomi Lomi is een traditionele vorm van massage uit Hawaï. Hierbij wordt voornamelijk met de rug van de handen en de onderarmen gewerkt, dit om dieper gelegen weefsels te bereiken. Dit zijn stevige massagetechnieken die in mijn behandelingen vaak toepas.