Massagetherapie

Massagetherapie2Lichaam en geest weerspiegelen elkaar. Ziekte en gezondheid zijn eigenlijk uitdrukkingen van het zelfde. Door de hectiek in ons leven, slaan we onbewust spanningen op in ons lichaam, waardoor we fysiek en mentaal overbelast kunnen raken. Op deze manier kunnen er chronische klachten ontstaan.

Massage laat ons even ontspannen en tot rust komen, maar helpt meestal tijdelijk en vaak komt de klacht terug. Met massagetherapie ga je een stap verder. In plaats van onze brein de ruimte te geven, om te bedenken waardoor iets ontstaat, gaat massagetherapie over voelen wat er is. Wat zorgt ervoor dat dit gevoeld wordt. Rust en stilte geven ruimte om ons lichaam te laten zijn, met alles wat er is. Massagetherapie is er op gericht om de taal van je lichaam te leren verstaan. Ieder lichaam heeft zo haar eigen unieke wijsheid. Voelen, ervaren, bewust worden. Vanuit hier kan verandering ontstaan en balans worden hersteld.

Massagetherapie: een ontmoeting met jezelf.

 

Zie bij Massagetechnieken, wat hiervoor ingezet kan worden.